A l’Institut Opinòmetre des de l’any 2020, estem realitzant el treball de camp de l’estudi Mistery Shopper – Mesura de la Prestació del Servei per a Transports Metropolitans de Barcelona – TMB.

TMB porta realitzant aquest estudi des del setembre de 2006 i des d’aleshores s’ha dut a terme de forma ininterrompuda durant tots el dies feiners de l’any.

Aquest treball de camp permet disposar d’una mesura continuada de la qualitat de l’oferta dels serveis de Metro i Autobús que opera Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) pel que fa a conservació, neteja, informació i atenció al client.

Les dades recollides s’integren en un quadre de comandament corporatiu junt a d’altres indicadors que es calculen de forma automàtica: regularitat, velocitat, disponibilitat d’equips, etcètera.

A la xarxa d’autobusos de la TMB, el treball de camp es fa tant a bord dels autobusos com a les parades, i es prenen mesures de conservació dels vehicles o parades, la neteja a l’interior del vehicle, la neteja dels vidres de les parades, que la informació estigui actualitzada tant a l’interior de l’autobús com a les parades i l’atenció al client per part dels conductors.

I pel que fa al servei del Metro, les observacions es realitzen tant a les estacions com a dintre dels vagons del metro, on es mesuren els mateixos paràmetres que als autobusos.

La recollida de dades es realitza mitjançant una tauleta, a més també es recull de forma complementària un procediment de realització de fotografies d’aquells elements de la xarxa en un estat considerat no adequat per part de TMB.